cultuur

Te wapen! In het kielzog van een krimpende krijgsmacht

09 december 2013Leestijd: 1 minuut

Weekblad Elsevier schrijft al jaren over het Haagse defensiebeleid. Naast de politieke kant wordt ook de praktijk op de grond, in de lucht en op zee belicht.

Elsevier-redacteur Eric Vrijsen reisde de afgelopen tien jaar geregeld mee in het spoor van Nederlandse soldaten.

Zo achterhaalde Vrijsen hoe het eraan toegaat aan boord van een onderzeeboot in de Perzische Golf en hoe Nederlandse schepen piraten opjagen voor de kust van Afrika.

Krijgsmacht

Ook zag hij tijdens een training in Noorwegen hoe minderheden integreren in het leger. In het boek Te Wapen! zijn Vrijsens beste reportages en reconstructies over de Nederlandse krijgsmacht gebundeld.

Vrijsen volgt voor Elsevier sinds 1994 de Nederlandse politiek, defensie en het verkeer. Eerder publiceerde hij bij Elsevier Boeken Crash, Vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.