cultuur

NOS-personeel krijgt betaald om woensdag te demonstreren

07 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De NOS betaalt zijn medewerkers een reiskostenvergoeding om woensdag in Den Haag te protesteren tegen nieuwe bezuinigingen van 100 miljoen euro op de publieke omroep. Medewerkers die normaal een vrije dag zouden hebben, krijgen bovendien een extra dag salaris.

Op woensdag 9 oktober demonstreren de verschillende publieke omroepen in Den Haag tegen het kabinetsplan. De NOS wil actief het personeel stimuleren om naar het Malieveld te komen en betaalt de medewerkers daarom voor de reis naar Den Haag en de werktijd die in de demonstraties gaat zitten, schrijft De Telegraaf.

Relevant

‘Hoe smaller de publieke omroep, hoe minder relevant dat het werk wordt dat wij hier bij de NOS doen,’ staat in een brief aan NOS-personeel.

De NOS heeft in een reactie aan De Telegraaf aangegeven het normaal te vinden de medewerkers door te betalen. Leraren of politieagenten hoeven ook geen vrije dag op te nemen als zij demonstreren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.