cultuur

Herdenking Griekse dichter Kaváfis in Amsterdam

27 september 2013Leestijd: 1 minuut

Maandagmiddag 30 september wordt in Amsterdam de 150ste geboortedag herdacht van de Griekse dichter Konstantínos Petros Kaváfis. De in Nederland populaire dichter werd in 1863 geboren in Alexandrië (Egypte), dat destijds een grote Griekse gemeenschap had. Hij overleed in 1933.

De middag wordt gehouden in het Sint Nicolaas Lyceum in Amsterdam-Zuid van half drie tot half vijf. De titel is: Kaváfis in de 21ste eeuw.

Griekse muziek

Prof. Tatiana Markaki van de Universiteit van Amsterdam is een van de sprekers. Leerlingen van de school zullen gedichten van Kaváfis voordragen. Tevens zal een film worden vertoond over het leven en werk van de dichter. De middag wordt besloten met Griekse muziek.

Het werk van Kaváfis is in Nederland populair door twee vertalingen. De eerste volledige vertaling van G.H. Blanken verscheen in 1977. Later vertaalden ook de dichter Hans Warren en vertaler Mario Molengraaf het werk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.