cultuur

That ’70s Show-actrice Lisa Robin Kelly (43) overleden

16 augustus 2013Leestijd: 1 minuut

Actrice Lisa Robin Kelly, die in de populaire serie That ’70s Show speelde, is overleden nadat zij zich had aangemeld voor een afkickkliniek. Kelly is overleden in haar slaap. Ze is 43 jaar geworden.

Lisa Robin Kelly kampte al jaren met een alcoholprobleem en had zich vrijwillig aangemeld bij de kliniek om af te kicken.

Serie

Kelly’s manager Craig Wycoff zegt tegen Amerikaanse media dat hij haar maandag voor het laatst heeft gesproken en dat ze hoopvol was. ‘Ze keek er naar uit om dit gedeelte van haar leven achter zich te laten. Gisteravond heeft ze de strijd verloren.’

Kelly speelde Laurie Forman, de zus van Eric Forman, in That ’70s Show. De serie was het begin van de carrières van succesvolle acteurs als Ashton Kutcher, Topher Grace en actrice Mila Kunis.

Verslaving

That ’70s Show werd uitgezonden tussen 1998 en 2006, maar Kelly verliet de serie in 2003 vanwege haar alcoholprobleem. Sindsdien was Kelly vaak in het nieuws vanwege haar verslaving. Onlangs werd ze nog gearresteerd voor rijden onder invloed.

Ze heeft diverse keren geprobeerd af te kicken maar greep volgens ingewijden weer naar de fles toen ze werd mishandeld door haar ex Robert Gilliam. Hij werd vorige maand veroordeeld voor huiselijk geweld. In juli vroeg de actrice een scheiding aan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.