cultuur

Jongen (8) schiet oma dood na gewelddadig computerspelletje

25 augustus 2013Leestijd: 1 minuut

Een achtjarig jongetje uit het plaatsje Slaughter in de staat Lousiana in de Verenigde Staten heeft donderdag zijn negentigjarige grootmoeder doodgeschoten nadat hij een gewelddadig computerspel had gespeeld. Het was geen ongeluk.

Hoewel de kleinzoon eerst verklaarde dat het een ongeluk was, blijkt het jongetje toch expres op zijn oma te hebben geschoten. Omdat kinderen tot tien jaar in Lousiana niet kunnen worden vervolgd, gaat het kind vrijuit. Dat melden Amerikaanse media.

Grand Theft

Het jongetje, dat met zijn oma een slaapkamer in een woonwagen deelde, speelde voordat hij op zijn oma schoot het spelletje Grand Theft Auto IV (GTA IV) op zijn spelcomputer, een Playstation III.

In dat spel krijgen spelers de opdracht mensen te vermoorden. Het spel is officieel niet geschikt voor kinderen, in Nederland is het goedgekeurd voor spelers vanaf 18 jaar.

De jongen is na het politieonderzoek overgedragen aan zijn ouders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.