cultuur

Wat wordt de zomerhit van 2013?

10 juli 2013Leestijd: 3 minuten

Europa heeft de twijfelachtige eer erg goed te zijn in ‘foute’ zomerhitjes. Elsevier selecteert voor u de potentiële zomerhits van dit seizoen.

Wie in 1999 in Europa op vakantie was, kon ervan uitgaan dat hij binnen een kwartier zou worden getrakteerd op Lou Bega’s Mambo nr. 5 (Duitsland), gevolgd door l’Amour Toujours van de Italiaan Gigi D’Agostino met als toetje het zonnige We’re going to Ibiza van de Nederlandse Vengaboys.

Iedere zomer komen weer nieuwe hits uit de Europese koker, en soms ook wel uit andere landen als Brazilië (Gusttavo Lima) en Puerto Rico (Don Omar’s Danza Kaduro). Verrassend veel liedjes kwamen de afgelopen jaren uit Roemenië, zonder dat de luisteraars dit wisten. Weekblad Elsevier schrijft hier in het zomernummer meer over.

2013

Wat worden de hitjes van deze zomer? Het is lastig te voorspellen, want ieder jaar komen Nederlandse strandgangers met verrassende liedjes thuis die in de clubs rond de stranden werden gedraaid.

Toch zijn er een paar zomerse deuntjes die een goede kans maken om dit seizoen te blijven hangen. Elsevier zette ze voor u op rij:

  • Avicii – Wake Me Up : De Zweedse dj Tim Bergling scoorde onder artiestennaam Avicii eerder al hits met Levels en I could be the one. Nu lijkt hij samen met de Amerikaanse soulzanger Aloe Blacc een echte zomerhit te pakken te hebben.
  • Michel Cleis – Hey Lady Luck : U kent de Zwitser Michel Cleis van het nummer La Mezcla dat in 2009 een grote zomerhit was. Dit jaar doet de dj weer een poging met Hey Lady Luck.
  • Chris Malinchak – So Good To Me: Dit nummer is misschien een beetje te rustig voor een zomerhit, maar het past wel in de trend van dit moment. En wie in een rieten stoel op een strand van een cocktail ligt te genieten kan dit liedje er prima bij hebben.
  • Mike Mago – The Show – Voor de Nederlander Mike Mago geldt misschien wel een beetje hetzelfde als voor So Good To Me van Chris Malinchak: het nummer is een beetje teveel deephouse om echt een populaire zomerkraker te worden. Wel luistert het deuntje lekker makkelijk weg.
  • Naughty Boy – La La La – Bij weinigen blijft het kinderlijke ‘la-la-la-deuntje’ niet hangen. De Britse Shahid Khan aka Naughty Boy komt een beetje uit de lucht vallen, maar doet zeker mee in de race om de zomerhit van dit jaar.
  • La Familia Loca ft Gabry Ponte – Imaginate : Dit is nou zo’n liedje dat je opeens overal in Zuid-Europa tegenkomt. De Italiaanse ‘veteraan’ Gabry Ponte weet in ieder geval precies hoe je een zomerhit in elkaar draait. Niet voor niets is hij het brein achter Eiffel 65 dat in 1999 de wereld veroverde met Blue (Da Ba Dee).
  • Robin Thicke – Blurred Lines : Ook T.I. en hitjesmachine Pharell hebben aan dit nummer meegewerkt, dus dat zal wel goedzitten. Het liedje is zelfs al ‘officieel’ uitgeroepen tot zomerhit van 2013.
  • Serebro – Mi Mi Mi – Je moet er even aan wennen, maar dat is wel vaker met de liedjes van het Russische poptrio. Maar wie de eerste keer overleeft, zal merken dat het liedje blijft hangen, of je het nu wilt of niet.

Ook een zomerhit tegengekomen die hier niet bijstaat? Stuur een tweet naar @DellaVia

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.