cultuur

Boete voor rokende Zomergast Hans Teeuwen

30 juli 2013Leestijd: 1 minuut

De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) deelt een boete uit omdat Zomergast Hans Teeuwen tijdens de uitzending zondag zat te roken. Naar wie de boete gaat, is nog onduidelijk.

Dat meldt de NOS.

Boete

Vermoedelijk gaat de boete naar de omroep VPRO die verantwoordelijk is voor Zomergasten. Maar ook de eigenaar van de studio kan mogelijk een boete verwachten.

Roken op de werkplek is verboden in Nederland. Ook een tv-studio is een werkplek. De standaardboete voor overtreding van het rookverbod op de werkvloer is 600 euro. Die wordt bij herhaling van de overtreding verhoogd tot een maximum van 4.500 euro. Teeuwen zelf hoeft in ieder geval geen boete te betalen.

Gevecht

Ruim 800.000 Nederlanders keken zondag naar het intrigerende gevecht tussen presentator Wilfried de Jong en de stuurse cabaretier Teeuwen.

De Brabander maakte alle enigszins diepgravende vragen van de Rotterdamse presentator op nuchtere wijze onklaar. Teeuwen deed dit soms op zo’n overtuigende manier, dat de vragensteller er een beetje hulpeloos en onbeholpen bijzat.

Kogelvrij vest

Even leek Teeuwen zich in een discussie over de islam bloot te geven toen hij toegaf weleens bang te zijn om te worden doodgeschoten. Maar op de vervolgvraag ‘wat kun je daaraan doen?’ toonde hij zich weer de oude: ‘een kogelvrijvest nemen, of op tijd bukken,’ zei de Brabander droogjes.

Wilfried de Jong kan volgende week op herkansing als schrijfster Nelleke Noordervliet te gast is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.