Zanger Lou Reed heeft levertransplantatie ondergaan

02 juni 2013Leestijd: 1 minuut

De 71-jarige zanger Lou Reed is aan het herstellen van een levertransplantatie. Reed, die vroeger bekendstond om zijn zware drugsgebruik, werd vorige maand geopereerd in de Amerikaanse stad Cleveland.

Dat heeft zijn vrouw gezegd tegen de Britse krant Sunday Times.

Verslavingen

Lou Reed worstelde jarenlang met verslavingen aan heroine en alcohol. Vooral tijdens zijn periode als zanger van de band Velvet Underground. Bekende nummers van Reed zijn Take a walk on the wild side en Heroin.

Reed zei in april onverwacht vijf concerten af vanwege ‘complicaties’.

Nieuw leven

De levertransplantatie was een zware operatie, vertelt zijn vrouw Laurie Anderson. ‘Het was zeer serieus. Hij was aan het sterven.’

Volgens haar wordt de artiest nooit weer de oude. Toch zou zijn herstel  voorspoedig zijn. “ik ben heel blij. Het is een nieuw leven voor hem.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.