cultuur

Murdoch komt deze zomer met Fox-kanaal op Nederlandse tv

12 juni 2013Leestijd: 1 minuut

De Australische mediamagnaat Rupert Murdoch begint deze zomer een nieuwe open zender op de Nederlandse tv. Het Nederlandse Fox-kanaal gaat hoofdzakelijk series, films en sportprogramma’s uitzenden.

Dat hebben kabelmaatschappijen en voetbalclubs aan NOS-verslaggever Jeroen Wollaars bevestigd.

Murdoch zou op dit moment nog aan het onderhandelen zijn met verschillende kabelmaatschappijen over de voorwaarden.

Voetbalsamenvattingen

De mediamagnaat krijgt daarmee, naast betaalzender Eredivisie Live ook een niet-betaald kanaal op de Nederlandse televisie. De zender gaat vermoedelijk per augustus volgend jaar ook de samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden uitzenden. Daarmee verdwijnt het betaalde voetbal vanaf volgend jaar weer definitief van de publieke zenders. Studio-Sport-presentator Toine van Peperstraten tekende al een contract bij Fox. Hij gaat voetbalprogramma’s presenteren.

Murdoch neemt voetbal over

Voor de voetballiefhebber verandert er door de komst van Murdoch nog meer. Betaalzender Sport1 verliest naar alle waarschijnlijkheid de rechten voor de Italiaanse en Engelse voetbalcompetities aan Murdoch.

Eredivisie Live gaat die competities vanaf volgend seizoen al uitzenden. Voor de Duitse, Franse, Portugese en Braziliaanse competities moet de tv-kijker nog altijd bij Sport1 zijn. De televisiekijker gaat dit in de portemonnee voelen. Murdoch heeft aangegeven het abonnementsgeld te zullen verhogen. Dit geld zegt hij in verbetering van de sportbeleving te willen stoppen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.