cultuur

Zeven presentatoren publieke omroep verdienen te veel

02 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Van de presentatoren van de publieke omroep verdienden er vorig jaar zeven meer dan de afgesproken salarisgrens van ruim 186.000 euro. In 2011 waren dat er nog tien.

Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) donderdag bekendgemaakt.

Afspraken

Het aantal grootverdieners bij de publieke omroep is volgens de NPO sneller gedaald dan verwacht. ‘Dat heeft ermee te maken dat omroepen afspraken maken met hun presentatoren,’ zegt een woordvoerder.

Niet alle presentatoren zijn minder gaan verdienen bijvoorbeeld omdat hun contract niet zomaar kon worden gewijzigd. Bovendien kunnen er afspraken worden gemaakt dat een presentator toch meer verdient dan de afgesproken norm.

De NPO overlegt daarvoor met het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bestuurders

Van de grootverdieners werken er drie bij BNN, twee bij de TROS en twee bij de VARA. De NPO maakt niet bekend om welke presentatoren het gaat. De salarissen variëren van 193.000 euro (BNN) tot 512.000 euro per jaar (VARA).

Daarnaast zijn er nog twee presentatoren (NTR/VARA) die meer verdienen dan de salarisgrens, maar werken vanuit een bv. Zij vallen sinds vorig jaar ook onder het beloningsbeleid.

Woensdag werd bekend dat de salarissen van bestuurders van de AVRO en de NCRV vorig jaar zijn gestegen. De directeur van de AVRO verdiende 227.000 euro, de baas van de NCRV kreeg 213.000 euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.