cultuur

Eva Jinek moet per direct weg bij WNL

23 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Evan Jinek zal niet langer haar zondagochtendprogramma bij omroep WNL presenteren. De laatste vijf uitzendingen van dit seizoen worden gepresenteerd door Janneke Willemse, afwisselend bijgestaan door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen.

Dat heeft WNL donderdag bekendgemaakt. Jinek kondigde eerder al aan dat zij volgend televisieseizoen zal overstappen naar de KRO, waar ze een wekelijkse talkshow krijgt.

Profielprogramma

Eva Jinek op zondag wordt per direct omgedoopt tot WNL op zondag. ‘Na het aangekondigde vertrek van Eva naar de KRO heeft WNL gezocht naar een invulling met zeer ervaren journalisten,’ zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes.

‘Voor de omroep is de zondagshow een cruciaal profielprogramma, waarop we de beste mensen willen inzetten.’

Opvolging

Jinek wilde zelf graag het seizoen bij WNL afmaken. ‘Maar bij haar opzegging hebben we al laten weten dat we de opvolging eerder rond zouden kunnen hebben,’ zegt directeur Robert Alblas van WNL.

Donderdagochtend kreeg de presentatrice te horen dat ze zondag niet meer naar de studio hoefde te komen. ‘Ik heb begrepen dat ze daar niet zo blij mee was.’

Eva Jinek maakte in april bekend dat zij WNL per 1 juli zou verruilen voor de KRO. Ze zei dat ze de afgelopen jaren met plezier heeft gewerkt bij de omroep die moet zorgen voor een ‘rechts geluid’ binnen de publieke omroep.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.