cultuur

Verdeelde reacties op Songfestivalnummer Birds van Anouk

11 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Zangeres Anouk presenteerde maandag officieel het nummer waarmee ze Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. De reacties op het nummer ‘Birds’ zijn verdeeld.

Tijdens een persbijeenkomst in Hilversum bracht ze het nummer ten gehore.

Sfeervol

Na de persconferentie kreeg Birds voornamelijk positieve kritiek van de vakpers. Songfestivalexpert Tom van den Oetelaar van Omroep Brabant heeft een goed gevoel over Birds: ‘Ik vind het een heel sfeervol nummer. Anouk heeft een prachtige stem. Ik denk dat er wat gaat gebeuren als zij op het podium staat.’

‘Heel gaaf en pakkend,’ vindt radio-dj Giel Beelen. ‘Het is bijna angstaanjagend, je zit gelijk in een film. Ik denk dat we gaan winnen, dat moet het uitgangspunt zijn,’ zegt Beelen tegen Novum Nieuws.

Cornald Maas, sinds 2003 betrokken bij het Eurovisie Songfestival als presentator en commentator, twittert: ‘Birds @anouk gepresenteerd. Eigenlijk wel het mooiste lied dat we ooit naar het #songfestival zonden.’

Gecompliceerd

Online lopen de reacties op het nummer uiteen van ‘verschrikkelijk’ en ‘beetje depri’ tot ‘geweldig mooi’ en ‘te goed voor het Songfesitval’. Tore Johansson, de Zweedse muziekproducent die samen met Anouk het nummer schreef, zei in het Zweedse magazine Sydsvenskan: ‘We maken geen kans om te winnen. Het liedje is prachtig, maar te gecompliceerd.’

De inzending was Anouks eigen idee. De zangeres laat weten dat ze Birds juist echt ‘een song voor het Songfestival’ vindt. Ze noemt het een ‘mooi nummer’, maar houdt er ook rekening mee dat sommige mensen ‘er geen drol aan vinden’.

Op 14 mei zingt Anouk het nummer in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De finale is op 18 mei.


Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.