cultuur

Sacha de Boer vertrekt bij het NOS-journaal

05 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Sacha de Boer stopt als presentatrice bij het NOS-journaal. Ze wil zich meer gaan richten op ‘slow-journalism’ en fotografie.

Dat heeft de NOS bekendgemaakt.

‘Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s, ik heb hier altijd met ongelooflijk veel plezier gewerkt,’ zegt de 45-jarige presentatrice over haar vertrek.

Geen deadlines meer

De Boer zegt na eenentwintig jaar dagelijkse deadlines nu toe te zijn aan een langzamere vorm van journalistiek.

De afgelopen jaren werkte ze als fotografe en in dat vak wil ze zich nu verder verdiepen. ‘Geen waan van de dag meer, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan,’ zei De Boer.

Achtuurjournaal

Sacha de Boer werkt sinds 1996 bij de NOS. In het begin werkte ze als verslaggever, later ging ze meer presenteren. Vanaf 2003 werd ze het vaste gezicht van het achtuurjournaal.

Ze begon haar carrière als presentatrice bij de Amsterdamse zender AT5. Daarna stapte ze over naar RTL5 waar ze nieuwsbulletins voorlas.

Nieman

Samen met Rick Nieman presenteerde ze vervolgens Veronica’s Nieuwslijn. Dat programma ging wegens lage kijkcijfers op de fles waarna De Boer naar de NOS vertrok.

Ze trouwde in 2002 met haar voormalige co-host Rick Nieman. Op 3 mei presenteert ze haar laatste journaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.