cultuur

Beyoncé geeft toe: ik zong het volkslied niet live

31 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Er is donderdag een einde gekomen aan een relletje rond het optreden van zangeres Beyoncé tijdens de inauguratie van Barack Obama. Beyoncé geeft toe dat ze het volkslied niet live heeft gezongen. Ze zong mee met een eerder opgenomen versie.

De zangeres vertelde dat tijdens een persconferentie over haar optreden tijdens de Super Bowl.

Playbacken

Voorafgaand aan de persconferentie vroeg de zangeres aan de aanwezige journalisten te gaan staan. Ze zong The Star-Spangled Banner live voor de pers en vertelde daarna waarom ze besloot te playbacken tijdens de inauguratie.

‘Ik ben een perfectionist,’ zegt Beyoncé. ‘Ik repeteer tot mijn voeten bloeden. Ik had geen tijd om te repeteren met het orkest en het werd live uitgezonden. Door het weer en doordat er te weinig tijd was voor een goede sound check, voelde ik mij niet genoeg op mijn gemak om live te zingen.’

Optreden

Beyoncé benadrukte dat ze tijdens haar Super Bowl-optreden zeker live zal zingen. Na de inauguratie van Obama op 21 januari was er veel te doen om het optreden van Beyoncé.

Ze werd bij het volkslied begeleid door de US Marine Band. Een woordvoerder van het orkest zei dat de zangeres op het laatste moment besloot niet live te zingen. Beyoncé heeft niet eerder gereageerd op de berichten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.