cultuur Premium Corner

Van Caldenborgh richt museum op met eigen collectie

09 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Koning opent museum

Koning Willem-Alexander (49) opent 10 september Museum Voorlinden in Wassenaar. Een dag later opent het museum voor moderne en hedendaagse kunst voor het publiek. Kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh (75) richtte het museum op landgoed Voorlinden in met werken uit de eigen collectie. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen. Gastconservator Rudi Fuchs stelde de eerste tijdelijke expositie samen met werk van de Amerikaan Ellsworth Kelly.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.