cultuur Premium Corner

Nestor van de reisjournalistiek: Thuring overleden

09 augustus 2016

Met zijn barokke zinnen en oog voor detail was Leo Thuring een van de grondleggers van de literaire reisjournalistiek. Hij schreef van eind jaren vijftig tot zijn vervroegde pensionering in 1992 voor de Haagse krant Het Binnenhof. ‘Een begenadigd woordkunstenaar die met zijn verhalen altijd in het middelpunt stond,’ zegt oud-hoofdredacteur Jan Leune (69).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.