cultuur Premium Corner

EYE brengt gepaste hommage aan cameraman Robby Müller

13 juni 2016Leestijd: 2 minuten

Robby Müller – Master of Light
Filmmuseum EYE, Amsterdam, tot en met 4 september
5 van de 5 sterren

Dat zijn mooie exposities die ze neerzetten bij EYE in Amsterdam, vol bewegend beeld, filmattributen en achtergrondverhalen. Voer voor cinefielen, maar ze vertellen ook iets anders. We staan hier oog in oog met de onverbiddelijke tijd, om Jan Wolkers te parafraseren. Zo was het in 2013 de beurt aan Federico Fellini (1920-1993), en niemand minder dan Anita Ekberg – de ongenaakbare diva uit La dolce vita – opende de expositie. Ze zat in een rolstoel, twee jaar later was ze dood.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.