cultuur Premium Corner

De Appel speelt Boccaccio’s klassieker ondersteboven

13 juni 2016Leestijd: 1 minuut

De Appel –  Decamerone
Appeltheater, Den Haag, toernee tot en met 3 juli
3 van de 5 sterren

Voor complex opgezette theateravonden moet je bij De Appel zijn. De Decamerone van de veertiende-eeuwse auteur Giovanni Boccaccio leent zich bij uitstek voor zo’n happening-achtige opzet inclusief (Italiaans) eten. Uit de raamvertelling heeft bewerker Erik-Ward Geerlings verhalen over liefde, list en lust gelicht, die het publiek op verschillende locaties en in wisselende volgorde te zien krijgt.
Het openingsstuk, De bedrieger, verdrinkt in overacting uit de beste Bassie & Adriaan-traditie. Gelukkig wordt die lijn de rest van de avond losgelaten. Hoogtepunt is Het hart, over de liefde tussen een getrouwde vrouw en de beste vriend van haar man. De echtgenoot, een mooie, sardonische Iwan Walhain, neemt op gruwelijke manier wraak.
Het slotdeel met de omineuze titel De afwijzing wordt gespeeld in de onttakelde Nieuwe Kerk naast het Appeltheater. Een krachtig, maar hopelijk niet definitief slotakkoord voor dit geplaagde gezelschap.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.