cultuur Premium Corner

Taal: gebruik van trema zorgt voor hoofdbrekens

06 april 2016Leestijd: 1 minuut

Gaston Dorren is een eigenzinnige en onderhoudend schrijvende taaljournalist. Ook in zijn laatste boekje, Vakantie in eigen taal, stelt hij weer op vlotte wijze allerlei boeiende onderwerpen aan de orde, waarbij hij soms nogal radicaal is. Zoals in het hoofdstuk(je) met de duidelijke kop ‘Trema? Weg ermee’. Deze aanbeveling zal niet snel gehoor vinden. Maar ook wie niet meteen tot de eliminatie van de twee puntjes boven klinkers wil overgaan, zal beamen dat zij voor hoofdbrekens zorgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.