Een huishouden koopt volgens cijfers van onderzoeksbureau Gfk uit 2013 gemiddeld 368 kilo voedsel. Daarvan is 19 kilo ‘onvermijdbaar verlies’ (stelen, schillen, stronken). Van de resterende 349 kilo puur gooien we circa 105 kilo weg. Je moet het twee keer lezen om het tot je te laten doordringen: honderd-en-vijf kilo. Melk, brood, groenten en fruit worden het meest weggegooid, omdat die het snelst bederven, althans achteruitgaan, want vaak zijn ze nog helemaal niet bedorven als ze worden weggegooid.
Laden…
Word abonnee en lees direct verder
Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u al abonnee en hebt u al een account? log dan hier in
Verder lezen?
U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.
Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?
Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen
Wilt u opnieuw inloggen