Premium Lock Een prima culinair plan tegen voedselverspilling

22 april 2016Leestijd: 2 minuten

Een huishouden koopt volgens cijfers van onderzoeksbureau Gfk uit 2013 gemiddeld 368 kilo voedsel. Daarvan is 19 kilo ‘onvermijdbaar verlies’ (stelen, schillen, stronken). Van de resterende 349 kilo puur gooien we circa 105 kilo weg. Je moet het twee keer lezen om het tot je te laten doordringen: honderd-en-vijf kilo. Melk, brood, groenten en fruit worden het meest weggegooid, omdat die het snelst bederven, althans achteruitgaan, want vaak zijn ze nog helemaal niet bedorven als ze worden weggegooid.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw