Anne Mulder woordvoerder Europese Unie van de VVD

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut
'ANP'

De VVD in de Tweede Kamer verslijt de ene na de andere woordvoerder Europa. Anne Mulder (46) volgde vorige week Bas van ’t Wout op. Daarvoor voerde René Leegte en daar weer voor Mark Verheijen het woord over de Europese Unie.

Beiden zijn inmiddels gedwongen uit de Kamer vertrokken. Mulder zou van de portefeuille zijn gehaald omdat hij minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) te hard zou hebben aangepakt.

Nieuwe vrouw in Mexico

Margriet Leemhuis (52), nu nog plaatsvervangend ambassadeur in Londen, wordt de nieuwe ambassadeur in Mexico. ‘Ik ben mijn carrière begonnen in Santiago de Chile en heb daarna in Guatemala en El Salvador gewerkt. Er is in Mexico veel te doen op de gebieden van handel en energie. En uiteraard verheug ik me op de fantastische kunst en cultuur,’ zegt Leemhuis.

Afscheid pedel

Willem van Beelen (64) verlaat na ruim een kwart eeuw de Universiteit Leiden. Hij was er pedel: degene die de academische zittingen regelt en in het bijzonder de promoties. Talloze keren klonk uit zijn mond: ‘Hora est.’ Hij wordt opgevolgd door Erick van Zuylen, custos, in hedendaags Nederlands: facility manager van het Academiegebouw.

Elsevier nummer 7, 20 februari