Arthousefilm Gluckauf grote winnaar Nederlands Film Festival

02 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

De arthousefilm Gluckauf is vrijdagavond als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht.

Gluckaufwerd uitgeroepen tot beste film en won eveneens in de categorieën beste regie (Remy van Heugten), beste scenario (Gustaaf Peek) en beste camera (Mark van Aller). De film was maar liefst tien keer genomineerd voor de filmprijzen.

Meer kalveren

Ook Bloed, Zweet & Tranen deed het goed op het Gala van de Nederlandse Film. De makers gingen naar huis met drie Gouden Kalveren. Zo kreeg Martijn Fischer een Kalf voor beste acteur, Hadewych Minis voor beste vrouwelijke bijrol en Raymond Thiry voor beste mannelijke bijrol.

Georgina Verbaan werd verder uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in De Surprise en deze film kreeg ook een Kalf voor beste production design door Hubert Pouille. Those Who Feel The Fire Burning van Morgan Knibbe sleepte de prijs voor beste lange documentaire en beste sound design in de wacht. Ook de film Prins scoorde twee Kalveren, een voor beste muziek (Palmbomen) en een voor beste montage (Mieneke Kramer).

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.