cultuur

Puurnatuurwijn kan de lekkerste wijn ter wereld zijn

28 september 2015Leestijd: 1 minuut

Bij het radioprogramma Mangiare! op vrijdagmiddag gaat het over tevreden eten. En wijn, soms. Vin naturel, deze week.

Wijn gemaakt van louter druiven. Biochemicus en beaujolaisproducent Jules Chauvet begon er in de jaren vijftig mee, en mondjesmaat verspreid­de het evangelie zich.

Helaas kweken evangelies ook fundamentalisten, die in dit geval alle wijn verketteren die niet recht in de leer is, en ongeproefd alles verheerlijken wat vrij is van sulfiet. Puurnatuurwijn is echter pas verrukkelijk als de wijnboer kennis van zaken heeft, en weet van het dogma dat wijn er is om ons plezier te geven.

Dan zijn het de lekkerste wijnen ter wereld. Zo niet, dan kunnen ze treurig meuren. Om blij te blijven: ongeëvenaard hemels Zuid-Frans van diverse combinaties van grenache, syrah, mourvèdre, cinsault…

Elsevier nummer 40, 10 oktober 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.