Inkopen zonder plastic in verpakkingsvrije winkel

11 september 2015Leestijd: 1 minuut
''

In het Utrechts bag&buy geen zakken, pakken en blikken, maar dispensers met bulk food.

Je hoeft geen verstokte milieuactivist te zijn om je te ergeren aan de enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal (plastic, papier, folie) die onlosmakelijk verbonden is met de dagelijkse boodschappen. De verpakkingsvrije winkel bag&buy in de Twijnstraat in Utrecht is dan ook een welkome aanwinst. Hier geen zakken, pakken en blikken, maar dispensers met bulk food.
In zo groot mogelijke verpakkingen komen de etenswaren binnen. Noten, meel, pasta, kruiden, wijn: veelal droge basisingrediënten, zowel biologisch als niet-biologisch. De klant kan met zijn zelf meegebrachte pot of fles de gewenste hoeveelheid ‘tappen’. Thee koop je al voor 33 cent per 100 gram, waar je in de supermarkt voor een pakje van 30 gram al gauw meer dan 1 euro betaalt.
De winkel doet wat sober en onaf aan, met kale muren en een koffiebar zonder krukken. De met behulp van crowdfunding opgezette onderneming bevindt zich dan ook in een beginstadium, zegt oprichter Wim van Dijk. Hij hoort dus graag van klanten welk product ze nog missen in het assortiment.

Elsevier nummer 38, 19 september 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.