cultuur

Rotterdamse Debatnacht 2014: wat moeten we met antidemocratische partijen?

21 november 2014Leestijd: 2 minuten

Mag je in een democratie alles zeggen? Is het goed voor Nederland dat Wilders vervolgd wordt? En mag een tweederdemeerderheid de sharia invoeren, zoals minister Donner ooit leek te suggereren?

Die vragen staan centraal in het debat dat georganiseerd wordt ter gelegenheid van de publicatie van ‘Wat te doen met antidemocratische partijen? De oratie van George van den Bergh uit 1936.’ (Elsevier, 2014).

Met:

  • Paul Cliteur (hoogleraar encyclopedie van het recht, Universiteit Leiden)
  • René Cuperus (Wiardi Beckman Stichting, columnist de Volkskrant)
  • Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier, uitgever van Wat te doen met antidemocratische partijen?)
  • Bastiaan Rijpkema (rechtsfilosoof, Universiteit Leiden)

De gespreksleiding wordt gevoerd door journalist en programmamaker Geert Maarse. De tafeldame en coreferent is Sandra Phlippen (hoofdredacteur economenvakblad ESB).

Over de Debatnacht

De beste debatten, scherpste interviews en prikkelendste stellingen – met bier en bitterballen. De jaarlijkse Rotterdamse Debatnacht, op zaterdag 13 december in Arminius, is een festival van het vrije woord. Een oudejaarsconference, maar dan op intellectueel topniveau. Met Sunny Bergman, Bert Keizer, Paul Cliteur, Brenno de Winter en vele anderen.

Discussieer mee met de opiniemakers van Nederland. In drie zalen presenteren elf Rotterdamse organisaties hun beste debatten met na afloop naborrelen en muziek van Clublepop tot in de vroege uren.

Nadere informatie

De Rotterdamse Debatnacht vindt plaats op zaterdag 13 december van 20.00 uur tot 2.00 uur. Locatie: Arminius (Museumpark 3, Rotterdam).

De Rotterdamse Debatnacht wordt georganiseerd door AIR, Arminius, Bibliotheek Rotterdam, Donner, Goethe Institut, LOKAAL, Museum Rotterdam, opiniesite Joop.nl, SG Erasmus, Stadsarchief Rotterdam, en WORM.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.