cultuur

Wat is er aan de hand met cabaretier Javier Guzman?

16 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

Cabaretier Martijn Koning is onlangs bedreigd door collega Javier Guzman. Guzman kickte eerder af van zijn alcohol- en drugsverslavingen, en de geruchten over een eventuele terugval doen nu volop de ronde.

Koning vertelde woensdagavond in de talkshow Pauw dat hij aangifte heeft gedaan tegen Guzman en zijn voormalig huisgenoot Jim Speelmans. De twee zouden samen het huis van Koning zijn binnengedrongen. Vervolgens zouden zij hem met de dood hebben bedreigd en een poging hebben gedaan hem met een stroomstootwapen te mishandelen.

Drugs

Koning vertelt in de talkshow dat Guzman en Speelmans woensdagochtend zijn aangehouden. Hij denkt dat de doodsbedreiging voortkomt uit jaloezie van Guzman dat Koning dit jaar de eindejaarsconference mag doen.

In het huis van Koning ontstond een worsteling waarbij Guzman Koning ervan beschuldigde de conference te hebben gestolen. Volgens Koning waren Guzman en Speelmans onder invloed van drank en ‘waarschijnlijk’ ook van drugs. Koning beweert zich zorgen te maken over Guzman. ‘Die jongen moet zo snel mogelijk worden opgenomen, hij is gewoon aan het doordraaien,’ zegt hij in Pauw.

Collega-cabaretier Martijn Oosterhuis heeft naar aanleiding van het verhaal van Koning ook aangifte gedaan tegen Guzman. Hij werd een tijd geleden na afloop van een show door Guzman bedreigd met de dood. Oosterhuis beweert dat Guzman op dat moment ook onder invloed was van drugs.

Terugval

Guzman zelf bekent wel bij Koning binnen te zijn geweest, maar wuift het incident weg als ‘een woordenwisseling’. Dries Floris, de manager van Guzman, vertelt in De Telegraaf dat hij dit ‘niet positief’ vindt.

Als reactie op de speculaties over een terugval zegt hij: ‘Ik zou liegen als ik zei dat hij er niet af en toe een drankje bij pakt’. Volgens de manager zou hij dit wel alleen vlak voor de aanvang van een show doen: ‘Dan zit hij vaak in een dip.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.