cultuur

Heimweeland: over strijd van Nederlanders tegen verandering

30 oktober 2014Leestijd: 1 minuut

Zes jaar lang zwierf verslaggever Jelte Wiersma voor Elsevier door Nederland. Hij bestudeerde de effecten van het voortdurende geëxperimenteer door bestuurders met Nederlanders en hun omgeving.

In het boek Heimweeland beschrijft Wiersma hoe burgers hun thuis wordt afgenomen. Hoe hun vertrouwde stad of wijk verloren gaat aan immigranten of studenten, en hun dorp aan natuurclubs of bouwers.

Maar ook hoe al die experimenten soms leiden tot schoonheid. En hoe burgers de macht weer terugnemen of zich aanpassen. In Heimweeland zijn Wiersma’s meest spraakmakende reportages gebundeld.

Wiersma is sinds 2008 verslaggever voor Elsevier en schrijft over landschap, natuur, sociale ontwikkeling en lokale politiek. Sinds augustus is hij correspondent Europese Unie in Brussel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.