Furkan Orman (27) en Melike Eryigit (26)

31 mei 2023Leestijd: 1 minuut
ART_22_ld_huwelijk_46257_IMG_HUWELIJKfa2370af-dfe2-407d-bb79-4349ca67f0a1

Begin 2019 maakten Furkan en Melike de overstap van vrienden naar geliefden. Furkan, die haar kende via gemeenschappelijke vrienden, wilde dolgraag afspreken.

De Utrechter zocht Melike op in haar geboortedorp Den Hoorn. Allebei waren ze zenuw­achtig, maar Furkan, beveiliger van beroep, maakte een koele, zelfverzekerde indruk. ‘Daardoor werd ik nog zenuwachtiger,’ zegt Melike. ‘Ik moest mezelf even herpakken, want ik kon echt niet praten.’ Maar de rest van de date was een succes: ze maakten elkaar voortdurend aan het lachen.

Om geloofsredenen wilde Furkan snel trouwen, maar Melike voltooide eerst haar opleiding tot pedagogisch medewerker. Inmiddels werkt ze in een kinderdagverblijf. In het voorjaar van 2021 vroegen de ouders van Furkan, huismoeder en distributiemedewerker, om Melikes hand. Haar ouders, huismoeder en technicus, accepteerden het voorstel. In juli dat jaar deed Furkan officieel een aanzoek. Het huwelijk werd gepland voor 2022.

Voor de bruiloft hield Melike een hennafeest, als ritueel afscheid van haar moeder, zussen en andere vrouwen uit de omgeving. Ze dansten en smeerden henna in de handpalmen. De huwelijksceremonie was in Utrecht, waar het stel woont. Melike richtte een bedrijf op voor trouwfotografie. ‘Foto’s zijn het belangrijkste onderdeel van die dag,’ zegt ze. ‘De enige tastbare herinnering.’