Annette Martens (50) en Berry van Kruistum (47)

12 april 2023Leestijd: 1 minuut
Alle vijf pubers van Berry en Annette waren aanwezig op hun bruiloft

Veertien jaar geleden kon Berry wel wat extra hulp gebruiken in zijn boekwinkel. Annette werd collega. ‘Maar we leefden totaal langs elkaar heen,’ zegt Annette. Beiden waren getrouwd.

In 2014 nam ze ontslag omdat ze niet meer uren kon werken. Toen Annette in de zomer van 2019 Berry’s winkel bezocht, was zij gescheiden van haar man en de vrouw van Berry was overleden. Annette omhelsde Berry en ‘op dat moment zag ik haar in een heel ander licht’, zegt hij.

‘Corona versnelde onze relatie’

Nadat het stel thuiskwam van wintersport in 2020, ging de lockdown in. Annette trok in bij Berry in Veenendaal, samen met haar twee kinderen. De dochter van een banketbakker en een juweliersassistent komt uit Beek. Berry heeft drie kinderen uit zijn vorige huwelijk. ‘Corona versnelde onze relatie,’ zegt hij. ‘We aten met zeven man aan tafel.’ Berry, zoon van een technicus en huismoeder, is opgegroeid in Veenendaal. In 2002 opende hij een boekenwinkel in Doorn.

In 2022 trakteerde Berry Annette op een ballonvaart voor haar verjaardag. Op een paar honderd meter hoogte deed hij een aanzoek. Op 10 maart 2023 speelde het huwelijk zich af in een koetshuis in Rhenen. ‘Het is ongelooflijk mooi om je kinderen mee te nemen naar je eigen huwelijk,’ zegt Annette. Berry: ‘Ik zat vooraan en keek naar mijn toekomstige vrouw en dan naar onze vijf pubers. Toen schoot ik wel vol.’