Susan Rietveld (48) en Herman Jager (52)

01 februari 2023Leestijd: 1 minuut
Het bruiloftsfeest was eind 2022 op kasteel Marquette in Heemskerk

Susan Rietveld zat eind 2016 verdrietig in de lerarenkamer toen collega Herman Jager haar troostte. Ze begrepen elkaar goed: beiden kwamen uit een scheiding na een lang huwelijk en hadden vier kinderen. Herman nodigde haar uit bij hem thuis. ‘Ik wilde nooit meer een man,’ zegt zij. ‘Ik nooit meer een relatie,’ zegt hij. Maar na de eerste kus wist Herman direct dat Susan de ware was.

Hun relatie was turbulent. Susan: ‘Ik heb wel zes keer mijn spullen gepakt.’ Herman: ‘Zij is een vrouw met een Spaans temperament uit Zaandam.’ Daar heeft Susan, gediplomeerd doktersassistente, haar hele leven gewoond. Haar vader was buschauffeur, haar moeder huisvrouw. Nu is ze eigenaar van een interieurbedrijf. Herman, gediplomeerd docent Nederlands, komt ook uit Noord-Holland. Hij is geboren in een onderwijsgezin ‘waarvoor het woord “burger” uitgevonden is’. Nu onderneemt hij op het gebied van muziek, tekst en theater.

Nadat Susan eerdere aanzoeken van hem afwees, vroeg zij hem op kerstavond 2019 zelf ten huwelijk. Hun winterbruiloft kon uiteindelijk eind 2022 doorgaan op kasteel Marquette in Heemskerk. Tijdens een eerder bezoek zagen zij een rode roos liggen op de binnenplaats. ‘Dat moest een teken zijn,’ zegt zij. Op de bruiloft kwamen hun acht kinderen, twee kleinkinderen en ouders voor het eerst samen op één plek. ‘Onvergetelijk,’ zegt hij.