Nanno van den Hazel (40) en Mitzy Livain (35)

16 februari 2023Leestijd: 1 minuut
Nanno en Mitzy trouwden in een klein Drents kerkje. Foto: Fotografika.nl

Een specifiek visje bracht Nanno en Mitzy ­samen in 2009: de Ostracion cubicum, ofwel de gele koffervis. De twee waren collega’s bij IKEA Amersfoort. Toen ze vrienden werden op Hyves, zag Mitzy allerlei foto’s van de koffervis op zijn profiel. Toevallig wilde zij al lang zo’n visje spotten, nadat zij het ooit zag in een reclame van het Wereld Natuur Fonds. Nanno vroeg haar op een date, een jaar later kregen ze een relatie. ‘Hij heeft flink zijn best gedaan om mij binnen te hengelen,’ zegt zij.

Een paar maanden later verhuisde zij naar Nanno’s appartement in het centrum van Amersfoort. Daar werken zij allebei op een middelbare school. Hij als docent biologie, zij als hr-adviseur. ‘Dit is onze droom: al onze vakanties zijn tegelijkertijd,’ zegt zij. In 2019 kregen ze dochtertje Maevi. De ouders van Mitzy werkten in de zorg. Nanno’s vader werkte bij de Koninklijke Landmacht, zijn moeder als grafisch vormgever.

‘We hebben samen al veel beleefd’

In 2022 wilde hij Mitzy ten huwelijk vragen in lievelingsland Thailand. ‘Dit ging vanwege corona niet door, dus haalde ik Thailand hier naartoe.’ Hij ging op één knie in een Aziatische vissersboot, geparkeerd in een Zuid-Hollands mangrovebos.

In december 2022 was hun winterbruiloft, in een kleine Drentse kerk. ‘We hebben samen al veel beleefd,’ zegt Nanno. ‘Het mooie aan ons huwelijk is dat we weten waarvoor we kiezen: meer avonturen samen.’