André Luiten (47) en Marije Hofman (40)

28 februari 2023Leestijd: 1 minuut
Marije, André en hun vier pubers droegen bruidskleding in dezelfde kleuren.

Toen Marije en André elkaar ontmoetten op een datingplatform begin 2020, hadden ze ­opgeteld vier pubers. ‘Wij begrijpen de ander heel goed,’ zegt André. ‘Allebei hebben wij twee kinderen uit een eerdere relatie. Je draagt hetzelfde emotionele rugzakje.’

Het eerste afspraakje was een succes. Twee maanden later verhuisde André al naar Marijes huis in Middenmeer, samen met zijn kinderen.

‘Sommige mensen gaan op vakantie om elkaar te leren kennen,’ zegt Marije. ‘Wij gingen samenwonen.’

‘Als grap noemen wij onszelf soms de “bende van ellende’’’

Marije en André komen allebei uit de buurt: zij uit Alkmaar, hij uit Heemstede. Zijn vader was orthopedisch schoenmaker, zijn moeder huisvrouw. André is salesmanager bij een interieurbedrijf.

Marijes ouders waren automonteur en ­administratief medewerker. Marije is gezondheidstherapeut. Ook beheert ze al tien jaar een populaire blog op Instagram, @lifeof­marije. ‘Ik deel alles, want mensen houden van echtheid,’ zegt zij.

André vroeg haar in 2020 ten huwelijk. De bruiloft was in 2022 op een Noord-Hollands landgoed. Alle decoratie had dezelfde kleur, alle tinten wit en beige, inclusief de bruidskleding van de vier kinderen.

‘Als grap noemen wij onszelf soms de “bende van ellende’’,’ zegt Marije. ‘De bende zag er die dag stralend uit.’