Simulator Premium Corner

Hoe de fietsfanaat in de barre wintermaanden toch actief blijft

01 november 2022Leestijd: 3 minuten

Voor fietsfanaten breken barre maanden aan. Gelukkig worden indoor trainers steeds slimmer.

Samenspel van trainer en app

Voor het realistische gehalte van een indoortraining zijn twee elementen bepalend: de fietstrainer en de software. Nieuwere trainers kunnen worden gekoppeld met een app op smartphone, tablet of desktop. Die app biedt de mogelijkheid om virtueel routes af te leggen – echte en fictieve. In het samenspel van app en trainer zit de lol: stuurt de app u een virtuele berg op, dan voelt u de weerstand op het achterwiel toenemen. En geeft u extra kracht, dan demarreert u, virtueel, op het beeldscherm voor uw neus. Hoe geavanceerder het materiaal, hoe levensechter de fietservaring.

Her is een seizoensgebonden frustratie: de gevaarlijke drukte op de fietspaden. In de zomer bereikt de ergernis een hoogtepunt. Worden de dagen korter, dan verstomt het debat. Eind oktober denkt u: overvolle fietspaden, waar dan?

In de herfst stallen veel amateurwielrenners hun fiets voor een paar maanden in de schuur. Zonde van de conditie, maar ja, die regen, kou en vroege schemer. Een klassieke hometrainer als alternatief verveelt al snel, maar gelukkig zijn er steeds betere simulators op de markt die binnen fietsen leuk, uitdagend en vooral interactief maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.