Huwelijk

Dirk de Bruijne (40) en Sune Demant (39)

02 november 2022Leestijd: 1 minuut

Elkaar ontmoet in Kopenhagen, eerste date in Parijs, en goed kennisgemaakt in Amsterdam: de relatie van Dirk de Bruijne en Sune Demant begon internationaal.

Dirk was in 2017 met vakantie toen hij Sune ontmoette in een Deense bar. Hun eerste gesprek ging over welke beroemdheid zij zouden zijn. Sune was een Julia Roberts, Dirk een Birgitte Nyborg, personage uit Borgen. ‘Ik wilde indruk maken met mijn kennis van de Deense cultuur,’ zegt hij. ‘Helaas haatte Sune bijna alle Deense series.’

Een paar weken later was Sune in Parijs. Dirk zocht hem daar op voor een date. Op de terugweg maakten ze een tussenstop in Amsterdam, waar Dirk woont. ‘Onze relatie is mede mogelijk gemaakt door het Schengenakkoord,’ zegt Dirk. Na twee jaar verhuisde Sune naar Amsterdam en begon aan een PhD in tandheelkunde. Dirk werkt als duurzaamheidsstrateeg voor modebedrijf PVH. Hij komt uit Aerdenhout. Zijn ouders zijn ­vermogensbeheerder en communicatiespe­cialist.

In 2021 vroeg Dirk Sune ten huwelijk in Florence. De receptie werd afgelopen september gehouden bij de boerderij van Sunes gepensioneerde ouders, ingenieur en pedagoog. Hiervoor moest Sune wel iets bakken, omdat hij ‘Heel Denemarken bakt’ had gewonnen in 2016. De bakkende tandarts maakte maar liefst tweehonderd macarons.