Talent

Hinke de Groot (26): ‘Merkel had een verbindende rol in Europa’

05 juli 2022Leestijd: 1 minuut

Wie inspireert je?

‘Oud-bondskanselier Angela Merkel. Ze is erg professioneel en ging complexe vraagstukken niet uit de weg. Ook had ze een grote verbindende rol in Europa.’

Hinke de Groot

Hinke de Groot (26) is beleidsmedewerker op het ­ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waar ze werkt aan de verduurzaming van de landbouw. Daarnaast is ze CDA-raadslid in Den Haag met de portefeuilles ruimtelijke ordening, wonen en duurzaamheid.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart, toen ik verkozen bleek. Het is erg gaaf om me te mogen inzetten voor vraagstukken die spelen in Den Haag. Ik ben het jongste raadslid in de gemeente.’

Kan niet zonder?

‘Mijn racefiets. Ik heb vaak erg drukke dagen door de combinatie van raadslid en het werk op het ministerie. Dan ga ik graag de duinen van Den Haag in om mijn hoofd leeg te maken.’

Beste advies?

‘Word actief bij de jongerenafdeling van een politieke partij. Dat heeft mij enorm geholpen. Ook moet je niet te bang en te bescheiden zijn om met ideeën te komen. Klop aan bij een politieke partij en vraag of je voorstellen mag doen.’

Over vijf jaar?

‘Denk ik nog werkzaam te zijn in de gemeenteraad. Ook hoop ik op het ministerie bezig te blijven met complexe vraagstukken.’