Talent

Caro Derkx (26): ‘Alleskunners vind ik erg inspirerend’

14 juni 2022Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Emma Watson uiteraard, over wie ik nu een voorstelling geef. Maar ook Wilfried de Jong en Kim van Kooten. Dat zijn echte alleskunners, erg inspirerend. Filmregisseur Greta Gerwig heb ik ook hoog in mijn vaandel.’

Caro Derkx (26) is theatermaker en actrice. Speelde onder meer in de series Flikken Maastricht en Rundfunk. Met haar afstudeerproject Me, Myself and Sir Roger Scruton (2019) aan de Toneelacademie Maastricht won ze de Henriëtte Hustinxprijs 2019 en de prijs Het Debuut 2019. Derkx speelt momenteel de voorstelling Emma Watson – The Play, die ze zelf schreef.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Het maken van mijn afstudeerproject. Toen heb ik voor het eerst iets in mijn eentje gemaakt, en ik moest daarvoor dus helemaal op mezelf vertrouwen. Ik kon echt iets gaan doen met mijn eigen fascinaties.’

Kan niet zonder?

‘Ruimte voor mezelf. Ik heb tijd en ruimte nodig om na te denken, voor inspiratie en om tot ideeën te komen.’

Beste advies?

‘Blijf bij jezelf. Daarmee bedoel ik dat je moet uitgaan van je eigen beoordeling. Je voelt zelf wanneer je iets doet wat goed is, zonder dat je je per se hoeft te conformeren aan anderen.’

Over vijf jaar?

‘Hoop ik dat ik nieuwe dingen heb gemaakt en dat ik een tijd in het buitenland heb gewoond.