Jalal Selmani (28): ‘Als 23-jarige was ik producent en gaf ik leiding aan 30 man’

08 december 2021Leestijd: 1 minuut
Jalal Selmani (28) produceerde en presenteerde bij RTL Z zijn eigen programma The Business Battle

Wie inspireren je?

‘Mijn moeder. Zij helpt vrouwen financieel bewust en zelfstandig te worden. Maar op businessvlak is dat Jimmy Fallon: hij bereikt dagelijks miljoenen mensen met zijn tv-show. Zijn positieve energie enthousiasmeert mij.’

Jalal Selmani (28) produceerde en presenteerde bij RTL Z zijn eigen programma The Business Battle. Hiermee kwam hij in ‘De Kleurrijke Top 100’ en werd genomineerd als ‘De Mediabelofte van 2016’. Als presentator en spreker deelt hij zijn kennis over economie, beleggen en personal finance. Rondde zijn studie economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Leiden af met een negen.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Na mijn stage bij RTL Z kreeg mijn zelfbedachte format zendtijd en had ik mijn eigen tv-programma. Als 23-jarige was ik producent en gaf ik leiding aan dertig man. Dat was stressvol, maar heel leerzaam.’

Kan niet zonder?

‘Mijn familie, zakelijk netwerk en vrienden zijn heel belangrijk voor mij. Mensen om me heen geven me energie.’

Beste advies?

‘Spreid je kansen: je kunt beter honderd keer iets pitchen, dan vijf keer in een week.’

Over vijf jaar?

‘Heb ik een nog succesvollere onderneming waarmee ik content op het gebied van business-thema’s maak. Als concept-­ontwikkelaar en presentator wil ik jongeren graag financieel bewuster maken.’