Talent

Julian Swinkels (27): ‘Laat je koppie niet hangen als het even tegenzit’

19 oktober 2021Leestijd: 1 minuut

Wie inspireert je?

‘Mijn opa, hij leerde me het belang van teruggeven aan de maatschappij. Hij was altijd erg actief als vrijwilliger en kende ­alles en iedereen in Helmond. Daarvoor heeft hij een lintje gekregen.’

Julian Swinkels (27) werkt als projectmanager bij de TU Delft aan duurzame innovaties. Is daarnaast mede-oprichter van CarbonCancel, een start-up die bedrijven en particulieren inzicht geeft in hun CO2-voetafdruk en ze vervolgens helpt deze te verkleinen. Wat daarna nog overblijft aan CO2-uitstoot, kan worden gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde groene projecten.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Mijn ouders werkten in het buitenland en dus ervoer ik de luxe om een tijdje in Kenia, Bhutan en Vietnam te wonen. Dat heeft mij gevormd en verschillende culturen en personen doen waarderen. Diversiteit maakt sterker.’

Kan niet zonder?

‘Een leuke uitdaging. Ik wil me graag blijven ontwikkelen. Een tiendaagse stilte-retraite? Heerlijk. Een Ironman Triathlon? Ik ben van de partij. Het volgende plan is pianoles nemen.’

Beste advies

‘Laat je koppie niet hangen als het even tegenzit. Blijf positief, en geniet van het leven.’

Over vijf jaar?

‘Bouw ik verder aan een mooie internationale carrière waarmee ik veel impact heb op het gebied van klimaatverandering, hopelijk met CarbonCancel.’