Talent

Sem Bosveld (18): ’Mijn personeel bestaat volledig uit oudere mensen’

24 augustus 2021Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Wes Schreutelkamp, eigenaar van The Streetfood Club in Utrecht. Hij heeft veel bereikt als jonge ondernemer en laat zichzelf ook gewoon nog zien op de werkvloer. Ik heb hem geregeld om advies gevraagd toen ik een combinatie van horeca en ­kleding had opgezet.’

Sem Bosveld (18) is eigenaar van The Vintage ­Dealers, dat tweedehands­kleding verkoopt via Instagram en Vinted. Heeft twee winkels, in Maastricht en Utrecht. Binnenkort komen daar filialen in Amsterdam, Leiden en Groningen bij. In de toekomst wil hij zijn pijlen richten op Parijs en andere buitenlandse steden.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Op de middelbare school ben ik vier keer blijven zitten, het ­ontbrak mij aan motivatie. Daarom ben ik op mijn zestiende gestopt met school en begonnen met ondernemen. Dat avontuurlijke zit in mijn bloed.’

Kan niet zonder?

‘Mijn dag is eigenlijk al verpest zonder een bak stevige, zwarte koffie.’

Beste advies?

‘Elke dag van anderen willen ­leren. Mijn personeel bestaat uit mensen die allemaal ouder zijn dan ik. Dat is soms best lastig. Maar ik ben zeker niet vies van inbreng en dingen op een andere manier proberen.’

Over vijf jaar?

‘Onder de zon op Ibiza zou zeker niet verkeerd zijn. Maar het allerbelangrijkste voor mij is dat ik gelukkig ben.’