Talent

Maya Noordam (29): ‘Laat je niet leiden door angst en onzekerheid’

10 augustus 2021Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Patrick de Jager, een samenwerkingspartner met wie ik het project Dagelijks Rekenen doe om kansenongelijkheid in het onderwijs te verkleinen. Zijn bevlogenheid en ondernemende geest vind ik inspirerend.’

Maya Noordam (29) is oprichter van het bedrijf Oppepper. Na een aantal jaar voor marketingbureaus te hebben gewerkt, begon ze in 2019 voor zichzelf. Met een team van tien man is ze de vaste marketingafdeling van diverse zakelijke dienstverleners, vooral in de digitale sector, zoals Arcus IT.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De oprichting van Oppepper. Ik koos voor mezelf en de vrijheid. Het leven is niet oneindig. Dus ik haal er zo veel mogelijk uit.’

Kan niet zonder?

‘Het Oppepper-team, dat zorgt dat mijn dromen en doelen werkelijkheid worden. Toen ik onlangs drie weken met vakantie ging, kreeg ik het bericht van mijn ervaren team dat ik wel vaker weg kan gaan. Toen sprongen de tranen in mijn ogen.’

Beste advies?

‘Laat je niet leiden door angst en onzekerheid. In Nederland kun je terugvallen op het sociale vangnet. Wees ook altijd oprecht. Ik heb grote projecten afgeblazen, omdat ik wist dat wij niet de beste partij voor die klant waren.’

Over vijf jaar?

‘Hoop ik dat Oppepper in de kern hetzelfde is. Een overzichtelijk team dat bruist van energie.’