Talent

Ilse Bouwens (24): ‘Realiseer je waar je talenten liggen’

03 augustus 2021

Wie inspireren je?

‘Mijn ouders. Ik heb dyslexie en dyscalculie en kon daardoor op school moeilijk meekomen. Zij leerden mij doorzetten. Ook de Brabantse boerderij waar ik opgroeide, werkte inspirerend, en niet alleen door de omgeving en de natuur. Zo heb ik mijn eerste ontwerpen gerealiseerd in de werkplaats van mijn vader. Met het restmateriaal dat ik er aantrof, kon ik mij volledig uitleven.’

Ilse Bouwens (24) studeerde in 2020 af op de hbo-opleiding Arts & Crafts in Rotterdam en begon daarna een webshop genaamd Heeej. Inmiddels verkoopt ze tal van ambachtelijke en duurzame designobjecten, zoals vazen, lampen en vogelhuisjes. Veel producten zijn van Brabantse ontwerpers.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De stap om hulp van professionals in te schakelen. Ik kwam uit bij mijn oom en tante. Zij hadden al ervaring op het gebied van handel en verkoop. Samen hebben wij de webshop opgezet.’

Kan niet zonder?

‘Mijn MacBook. Ik gebruik hem voor alles.’

Beste advies?

‘Realiseer je waar je talenten liggen en zoek de juiste mensen om je te ondersteunen en verder te brengen in je ontwikkeling.’

Over vijf jaar?

‘De consument inspireren om bewuste keuzes te maken. Ons design kenmerkt zich door een verhaal en duurzaamheid. Het is om lang van te kunnen genieten.’