Necrologie Premium Corner

Amarinus Bastiaan Snoek (1941-2021): dijkgraaf met beide voeten in de rivierklei

24 augustus 2021

In februari 1995 hield dijkgraaf Bastiaan Snoek van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch in West-Brabant zijn poot stijf tegen de bestuurlijke druk om wegens het wassende water en dreigende dijkdoorbraken alle inwoners van het gebied te evacueren. Uit voorzorg moesten 250.000 inwoners van het Land van Maas en Waal huis en haard verlaten. Maar Snoek vertrouwde op ‘zijn’ dijken. Een ingevlogen deskundige van de Delftse universiteit gaf hem gelijk na een helikopervlucht over het gebied en raadpleging van de stukken in het Waterschapshuis.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner