Film Premium Corner

Traag, genietend lezen is het devies bij Dorp (****)

08 juli 2021

Gilles van der Loos derde roman Dorp verhaalt hoe de oud-leraar economie Melchior Bastiaanse als nurkse beheerder van de (als trouwlocatie te huren) kerk in de vrijwel ontvolkte dorpskern probeert het verleden vast te houden – dat van het dorp Sloterdijk, waar hij opgroeide en gelukkig was met zijn vrouw Ella. De voorbije tijd gijzelt hem, door herinneringen aan gestorven naasten en door een schuldgevoel over een noodlottig sterfgeval lang geleden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.