Talent

Dominique Warmerdam (29): ‘Neem niet elk advies serieus’

13 juli 2021Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Mijn ouders. Ik ben niet bang om te ondernemen omdat mijn ­vader als ondernemer heeft ­laten zien veerkrachtig te kunnen omgaan met tegenslagen.’

Dominique Warmerdam (29) is psycholoog en ondernemer. Tijdens haar studie vroeg ze zich af waarom psychologie niet ook op middelbare scholen wordt onderwezen. Ze richtte daarom ‘Psychologie in het Onderwijs’ op en heeft inmiddels 12.000 leerlingen laten kennismaken met haar modules en workshops.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De start van de module “Psychologie in het Onderwijs”. Ik ging iets doen wat ik belangrijk vond. Dat is het welzijn van jongeren en hun bewustzijn over de rol van groepsvorming, identiteit en vooroordelen op gedrag. Deze keuze had ook te maken met de ziekte van mijn broertje destijds. Het is belangrijk te kunnen omgaan met tegenslagen in het ­leven. Maar dat leren wij niet op school.’

Kan niet zonder?

‘Mijn earpods. Zo kan ik lekker podcasts en muziek luisteren.’

Beste advies?

‘Neem niet elk advies serieus. Toen ik begon met ondernemen, had iedereen wel een mening. Maar als ik naar alles had geluisterd, was mijn bedrijf niet succesvol geworden.’

Over vijf jaar?

‘Dan hoop ik dat psychologie als basisvak is geïntegreerd in het middelbaar onderwijs.’