Talent

Amara van der Elst: ‘Er liggen vervolgverzoeken vanuit uitgeverijen’

19 mei 2021Leestijd: 1 minuut

Wie inspireren je?

‘Spoken word-artiesten Elten Kiene en Daniëlle Zawadi. In de community proberen we elkaar omhoog te helpen in plaats van kapot te concurreren.’

Belangrijkste gebeurtenis?

Amare van der Elst (19) maakte indruk met haar spoken word-voordracht op de Dam in Amsterdam tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Won in 2020 de eerste prijs in de categorie Theater van de Kunstbende. Van der Elst studeert creative writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

‘Mijn optreden was heel intens, maar ik ben dankbaar voor de ervaring. Ik wilde een gevoel van verbondenheid overbrengen. Er liggen vervolgverzoeken vanuit musea en uitgeverijen. Ik ga goed kijken wat ik daarmee wil.’

Kan niet zonder?

‘Een luisterend oor. Ik ben een verhalenverteller en heb publiek nodig om die verhalen mee te kunnen delen.’

Beste advies?

‘Na zes jaar vooropleiding werd ik afgewezen bij de dansacademie. Mijn docent legde zijn hand op mijn schouder en zei: “De beperking zit niet in jouw lichaam. Het zit in de gedachten van degene die jouw potentie niet ziet.”’

Over vijf jaar?

‘Optreden, mijn brood daarmee verdienen en mijn familie trots maken. Ik hoop dat spoken word dan ook echt als literaire kunstvorm wordt beschouwd.’