Film Premium Corner

Misdaaddrama The White Tiger is spiegelbeeld van succesfilm Slumdog Millionaire (****)

13 april 2021Leestijd: 3 minuten

Hoofdpersoon Balram windt er in zijn voice­-over geen doekjes om. ‘We hadden ooit ­duizenden kastes. Nu zijn er nog twee: de haves en de have-nots.’ In flashbacks zien we hoe ­Balram de pech had te worden geboren op het ­In­diase platteland waar de Middeleeuwen nog lang niet voorbij zijn. Steenkolen hakken, weinig ­scholing, fabriekseigenaren die zich gedragen als baronnen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.