Necrologie Premium Corner

Gertjan van Ommen (1947-2020): slimme en creatieve onderzoeker

18 november 2020

Als hoofd van de afdeling humane genetica van het Leids Universitair Medisch Centrum was Gertjan van Ommen meer dan een briljant hoogleraar en onderzoeker. Hij was mentor voor 51 promovendi en wist op Europees niveau Finnen en Grieken met elkaar te laten samenwerken. Gekscherend noemde hij zichzelf een blauwhelm. Van Ommen speelde een prominente rol in het onderzoek naar de ziekte van ­Duchenne – een ernstige erfelijke spierziekte die vooral ­jongens treft – en gaf patiënten perspectief door zijn bijdrage aan het ontwikkelen van een therapie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner