Necrologie Premium Corner

Adri Gittenberger-de Groot (1945-2020): briljante wetenschapper met warm hart

21 oktober 2020Leestijd: 3 minuten

Meer dan vijftig jaar deed Adri Gittenberger-de Groot baanbrekend onderzoek naar de ontwikkeling van het hart. In de jaren zeventig ontdekte zij dat een te hoge dosis prostaglandine – bedoeld om een bloedvat open te houden dat de longslagader verbindt met de aorta bij baby’s met een aangeboren hartafwijking – schade toebracht. Normaal sluit dit bloedvat vlak na de geboorte. Die vondst was wereldwijd van betekenis.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.