Necrologie Premium Corner

Otto Lodewijk Emile Jongmans (1943-2020): spitsvondig in gevecht met de halve wereld

06 augustus 2020

Na het opstellen van ambtelijke stukken als referen­daris bij Rijkswaterstaat vond O.L.E. Jongmans het schrijven van ingezonden brieven ‘een heerlijke manier van afkicken’. Onvermoeibaar bestookte hij de media met zijn epistels. Hij schreef over de meest uiteenlopende onderwerpen: van taal en staatsrecht tot de Eerste Wereldoorlog en zijn ergernis dat prinses Máxima vanaf 2013 in strijd met de wet koningin wordt genoemd. Jongmans hield ervan ‘als directeur van het museum van nutteloze feitjes de juiste puntjes op de juiste i’s te zetten’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner