Boekrecensie Premium Corner

Is Italië ook in moderne tijden voorloper? (***)

29 juli 2020

Het is 1984. Overal in de westerse wereld wordt korte metten gemaakt met de restanten van de linkse jaren zestig en zeventig. In Groot-Brittannië regeert de conservatieve Iron Lady Margaret Thatcher, in de Bondsrepubliek de behoudende christen-democraat Helmut Kohl en in Nederland no-nonsense-premier Ruud Lubbers. In de Verenigde Staten wordt de Republikeinse hardliner Ronald Reagan met een overweldigende meerderheid herkozen als president.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.